Subscribe to Triglyceriden verlagen Subscribe to Triglyceriden verlagen's comments

Wat te doen bij een verhoogd Triglyceridengehalte?

Wat te doen bij een verhoogd Triglyceridengehalte?

 

 

Het is zeer belangrijk dat je een gezond maaltijd eet, maar nog belangrijker is het dat je alles met mate eet. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat zelfs een dieet met een zeer laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte toch het aantal triglyceriden in het lichaam doet stijgen.

Als het aantal triglyceriden in je bloed te hoog zijn, is het absoluut nodzakelijk om deze te verlagen. Triglyceriden zorgen immers voor een aanslag in de aderen, wat leidt tot hart- en vaatziekten. De maximale waarde voor triglyceriden
in je bloed hangt van meerdere factoren af maar bedraagt gemiddeld ongeveer 1,5 mmol/liter (130mg/dl).

Laat je cholesterol af en toe testen. Zijn de waarden hoger, onderneem dan direct actie. In de wereld van een te hoge cholesterol, is er geen tijd te verliezen. Vanaf dan is het moment aangebroken om je levensstijl te veranderen!

Het is heel belangrijk je cholesterol met minimaal 27% te verlagen binnen 60 dagen.

Gebruik dagelijks een hoge kwaliteit Omega3 visolie (3 capsules Herbalifeline). Bij deze visolie van hoge kwaliteit, worden namelijk de slechte vetten (LDL) in het bloed en lichaam opgelost/afgebroken waardoor deze op natuurlijke wijze afgevoerd kunnen worden. Een mindere kwaliteit visolie heeft deze werking niet. Ook is de combinatie van Omega3 en Omega6 in een capsule niet aan te bevelen. Er behoort een balans van beide stoffen in het lichaam aanwezig te zijn. Omega6 krijgen we al binnen via de groenten die we eten en een extra inname zou een onbalans veroorzaken.

Medicatie die door artsen voorgeschreven worden, zijn meestal gebaseerd op de statine. Deze stof verlaagt het cholesterol gehalte doordat het je lichaam stimuleert om stikstofoxide (NO) te produceren. Stikstofoxide zorgt er namelijk voor dat alle organen in je lichaam de juiste hoeveelheid bloed ontvangen, waardoor de organen de zuurstof en voedingstoffen krijgen die ze nodig hebben om te kunnen functioneren. Verder verminderd het de stolling van het bloed in je aderen op plaatsen waar zich pakaanslag tegen de wanden gevormd heeft. De gevolgen van stollend bloed bij een dicht slibbende ader kunnen dodelijk zijn omdat het een hartaanval, herseninfarct, beroerte en andere levensbedreigende problemen kan veroorzaken.

De door de medicatie gebaseerd op statine extra productie van stikstofoxide heeft nog een ander groot voordeel, het verlaagd de bloeddruk als deze verhoogd is en waarschijnlijk even belangrijk, het bevordert en stimuleert de capaciteit van het geheugen en de leerprestaties. Het blijkt namelijk uit studies, dat er bij een ziekte zoals Alzheimer, een tekort is aan stikstofoxide in die gedeelten van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het geheugen en leerproces.

 

Als u wilt weten wat u zelf kunt doen om de verhoogde triglyceriden en cholesterol te verlagen, klik dan hier.